Ana Sayfa MEYVE FİDANLARI Hünnap Fidanı
Tüplü Çok İri Taneli Aşılı Hünnap Fidanı(Meyve Verir Yaşta)
  • Tüplü Çok İri Taneli Aşılı Hünnap Fidanı(Meyve Verir Yaşta)
  • Tüplü Çok İri Taneli Aşılı Hünnap Fidanı(Meyve Verir Yaşta)
  • Tüplü Çok İri Taneli Aşılı Hünnap Fidanı(Meyve Verir Yaşta)
  • Tüplü Çok İri Taneli Aşılı Hünnap Fidanı(Meyve Verir Yaşta)
  • Tüplü Çok İri Taneli Aşılı Hünnap Fidanı(Meyve Verir Yaşta)
Tüplü Çok İri Taneli Aşılı Hünnap Fidanı(Meyve Verir Yaşta)
Ürün Kodu : BRKFDNCLK00224       Yorumlar (0)      Yorum Ekle
Marka :  Berke Fidancılık
210.00 TL   Kdv Dahil
-
+
Tüplü Çok İri Taneli Aşılı Hünnap Fidanı
 
•Gönderilen ürünler kaç yaşındadır?
-Gönderilen 
meyve fidanlarımız 2 yaşlarındadır.

•Gönderilen ürünler 
saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-Sertifikalı 
meyve fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen 
saksılı Hünnap fidanının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen 
Hünnap fidanının saksı üzerinde kalan boyu 40-60 cm \"dir.

•Gönderilen 
Hünnap fidanı\"nın tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
-
Hünnap fidanı kendine verimlidir. Tek başına dikimi sağlanabilmektedir.

•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
-Sertifikalı 
meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.

Hünnap fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
-Kışın çok sert geçtiği yörelerde Hünnap fidanı dikimi sağlanabilir. Ancak aşırı don olaylarının yaşandığı dönemlerde bitkiler korunmaya alınmalıdır.
•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve alamaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız 
saksılı meyve fidanlar 2 yaşındadırlar.Meyve fidanlarının geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar.Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım 
saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak saksı boyu kadar açmanız önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken 
saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz,herhangi bir zarar görmezler mi? 
Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerimizi Mersin\"den tüm  Türkiye\"ye gönderiyoruz.Almış olduğunuz fidanları özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.

Hünnap Yetiştiriciliği
Hünnap Cehrigiller ailesine mensup,  10 metre kadar boylanabilen, ülkemizde daha çok Batı ve Güney bölgelerinde yetişen, oldukça estetik görünümlü, dikenli bir meyve ağacıdır.
 
Oldukça lezzetli ve besi değeri yüksek meyveler; şekerler, müsilaj, vitamin C ve pektin taşır. Sonbaharda olgunlaşan meyveler taze tüketildiği gibi, eski çağlardan bu yana kurutularak ta tüketilir. Kurutulabilme özelliği onun uzun süre saklanmasını da sağlar.
 
Hünnap, dünya üzerinde Doğu Akdeniz\"den başlayarak Güney ve Doğu Asya\"ya, Kore ve Japonya\"ya kadar uzanan geniş bir alana yayılır. Ülkemizde ise Daha çok Batı ve Güney Anadolu\"da deniz kenarından başlayarak 1500 metreye kadar yayılır. Daha çok kireççe zengin, drenajı iyi derin toprakları tercih eder.
 
Özenli bir bakım gerektirmeden yetişebilir. Su isteği fazla değildir. Derine giden dik kök sistemine sahiptir. Diğer meyve ağaçlarına nazaran biraz yavaş büyür.
 
Gençliğinde soğuğa çok duyarlı iken yaşı ilerledikçe direnci nispeten artar. Zaman zaman iç kurdu gözükse de önemli bir hastalığı yoktur. Hünnap fidanları tohumdan ve aşıdan olmak üzere iki yöntemle üretilir. Tohumdan üretim: Sonbaharda toplanan meyveler, birkaç gün güneşte bekletilerek olgunlaşması sağlanır. Ardından 2-3 gün suda bekletilerek yumuşatılır.
 
Yumuşayan meyveler ayakla çiğnenir ve etli kısımları suda yıkanarak tohum elde edilir. Tohum verim oranı meyve büyüklüğüne bağlı olarak %6 ile %12 arasında değişir. Hünnap fidanı daha çok tüplü ya da kaplı olarak yetiştirilir. Tohumlar ekimden önce, 5 gün %5-10\"luk sitrik asitte ya da külü suda bekletilir. Ardından az yanmış koyun gübresi ve milli toprak eşit miktarda karıştırılarak hazırlanan harca tohumlar,
 
10- 15 mm. derinlikte ekilir. Tohum ekimi sonbaharda, ya sera içerisine yapılır ya da yastıkların üzerine plastik örtülü tünel inşa edilir. Tohumların çimlenme oranı %46-65 arasındadır. Bu nedenle her tüpe 2-3 adet tohum ekmek gerekir. Ekim alanı zaman zaman sulanarak tohumların nemli bir ortamda kalması sağlanır.
 
Hünnap ılıman iklim bitkisidir. Soğuğa dayanıklı olmasına rağmen çiçeklenme döneminde erken donlardan zarar görür. Hünnap yetiştiriciliği için yeterli humus bulunduran kumlu, tınlı geçirgen ve nemli topraklar daha uygundur. Dikim için tüplü fidanların tercih edilmesi tutma oranını artırır. Diğer meyve bahçelerinde olduğu gibi hünnapta da bahçe tesis edilecek toprağın iyi işlenerek dikime hazırlanması gerekir. Dikim aralığı olarak 4x5 ve 6x5 de uygundur. Gübreleme ve sulama iklim özelliklerine ve toprak yapısına göre değerlendirilmelidir. Sağlam bir kök yapısına sahip olduğundan susuzluğa dayanıklıdır. Budama gerekli değildir. Sadece şekil vermek ve kuru dalları uzaklaştırmak için budama yapılabilir. Rutin ilaçlama gerektirmez. Hastalık ve zararlılara oldukça dayanıklıdır.
Toplam 0 yorum yapıldı


Yorum yaptığınız teşekkür ederiz. Yorumunuz icelendikten sonra yayınlanacaktır.
Sizde yorum yapın
Doğrulama Kodu
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.