Web sitemize hoşgeldiniz, 31 Ekim 2020

Hindistan Cevizi Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan cevizi yağı, antik çağlardan beri Asya’da ekstre halinde imal edilmiştir. Hindistan cevizi yağı, günümüzde sıkça kullanılan bir bitkisel yağ çeşidi ve hindistan cevizi ürünüdür. Bu yağın birçok farklı kullanım alanı ve faydası bulunmaktadır.

Hindistan cevizi yağı, çiğ ve olgun Hindistan cevizinden elde edilen yenilebilir bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç bakımı, kozmetik, renklendirici yapımı, deterjan kokusu, gıda ve emülgatör olarak kullanılır. Hindistan cevizi yağı saç bakım ürünlerinde de yaygın olarak kullanılır.

Hindistan cevizi yağı, nasıl saklandığına bağlı olarak farklı bir form almaktadır. 24 °C’nin üzerindeki sıcaklıklarda saklandığında, Hindistan cevizi yağı berrak bir sıvı olarak görünür. Daha soğuk ortamlarda ise hindistan cevizi yağı katı, opak ve beyaz görünür. Hindistan cevizi yağı uzun süre saklanabilir ve bozulmadan dayanabilir. Kilerde, buzdolabında veya serin bir ortamda uzun süre depolanabilir. Yumuşak ve sıvı formda tutmak için Hindistan cevizi yağını oda sıcaklığında, tezgahınızda ya da dolabınızda tutabilirsiniz. Buzdolabında saklandığında ise katı bir hal alır ve kullanılması için önce çözülmesi beklenmelidir.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

1- Hindistan cevizi yağı saç, cilt bakımı ve makyaj temizliği için kullanılabilir. Kimyasal içeriğe sahip ürünler kullanmadan hindistan cevizi yağı ile makyajınızı temizleyebilirsiniz. Göz altı, tırnak ve saç bakımında da hindistan cevizi yağından faydalanabilirsiniz.

2- Hindistan cevizi yağı, vücudun diğer yağların çoğundan farklı şekilde metabolize ettiği bir tür yağ olan MCT’ler açısından zengindir. MCT’ler, hindistan cevizi yağının sağlık yararlarının çoğundan sorumludur.

3- Araştırmalar, MCT’lerin 24 saat boyunca yakılan kalori sayısını %5’e kadar artırabileceğini göstermiştir.

4- Hindistan cevizi yağını gargara olarak kullanmak ağız enfeksiyonlarını önleyebilir .

5- MCT’ler iştahı önemli ölçüde azaltabilir ve bu da uzun vadede vücut ağırlığının azalmasına neden olabilir .

6- Hindistan cevizi yağı cilde, saçlara ve dişlere uygulanabilir. Araştırmalar, bu yağın cildi nemlendirdiğini, cilt hasarlarına karşı koruduğunu ve ağız sağlığını iyileştirdiğini göstermektedir.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı kullanım sürecinde özel hazırlık gerektirmez. Doğrudan kavanozdan alınıp yemek tariflerine eklenebilir. Hindistan cevizi yağı, katı dokusu nedeniyle nadiren salata yağı olarak kullanılır ve bu nedenle pişirme işlemlerinde daha yaygın olarak kullanılır.

Saçlarınızın parlaklığını artırmak ve zarar görmesini önlemek için saçlarınıza hindistan cevizi yağı uygulayabilirsiniz. Bu yağ, saç derisine mineral yağlardan daha iyi nüfuz edebilir.

Bacaklarınız, kollarınız ve dirsekleriniz için harika bir nemlendiricidir.

Yapılan çalışmalar, hindistan cevizi yağının çürüklere karşı koruma sağladığını, diş eti iltihabını iyileştirdiğini ve oral bakteri dengesini etkilediğini bulmuştur.

Hindistan cevizi yağının yaklaşık %87’si doymuş yağdır. Bu özelliği, yüksek ısılarda yapılan yemekler için kullanılabilecek yağlardan biri olmasını sağlar.

Sıkça Sorulan Sorular

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Nasıl Uygulanır?

Hindistan cevizi yağı makyaj temizleyicisi olarak ve vücut nemlendiricisi olarak kullanılabilir. Herhangi bir gece kremi gibi yüze bu yağ sürebilir. Ancak önce cildin küçük bir yüzeyinde deneme yaparak alerjik bir reaksiyon olup olmayacağı kontrol edilmelidir.

Hindistan Cevizi Yağı Saça İyi Gelir mi?

Saça uygulanan hindistan cevizi yağı, saçlarda protein kaybını azaltmaya yardımcı olur. Bu yağ, laurik asit açısından zengin olduğundan ve saç telinin içine kolayca nüfuz ettiğinden, günlük bir saç kremi olarak kullanılabilir. Ayrıca saçtaki nemi hapsederek muhteşem bir ışıltı ve parlaklık sağlar.

Hindistan Cevizi Yağı Saçta En Fazla Ne Kadar Bekletilmeli?

Hindistan cevizi yağı, uygulamadan sonra 20-30 dakika kadar saçınızda kalabilir. Eğer saçınız çok kuru ise daha uzun süre de bırakabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Yüze Sürülür mü?

Hindistan cevizi yağı yüz nemlendiricisi ve makyaj temizleyici gibi birçok amaçla yüze uygulanabilir.

Hindistan Cevizi Yağı Cilde Zararlı mı?

Hindistan cevizi yağını gece kremi olarak sürerek yüzde bekletmek, akne sorunu olan kişiler için faydalı olmayabilir. Eğer meyvesine alerjiniz varsa, yüzünüzde de bu yağı kullanmamalısınız.

Hindistan Cevizi Yağı Yenir mi?

Hindistan cevizi yağını, pişirme yağı olarak kullanabilirsiniz. Pişirmenin yanı sıra hindistan cevizini çiğ bir şekilde de tüketebilir, salatalarınıza, kahvenize ve smootielerinize ekleyebilirsiniz.

Not: Herhangi bir sağlık sorununuz var ise gıda takviyelerini kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz