Bizimbahce.net Arama

+ bizimbahçe/FORUM » Süs Bitkileri » Saksılı Süs Bitkileri
 Dracaena (Kardeş Kanı, Ejder Kanı)

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:

Sponsorlar

Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Dracaena (Kardeş Kanı, Ejder Kanı)  (Okunma Sayısı 4851 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 06 Eylül 2009, 18:26:57 »
Oktay
Yönetici

Üye Grubu: Kahraman Üye
Teşekkür Sayısı: 397

Drasena (Dracaena marginata)

Liliceae lamilyasındandır. Afrika ve Asya'nın tropik bölgelerinde doğal olarak yetişirler. Genellikle Cordyline' lerle karıştırılırlar. Ancak daha önce de söylendiği gibi Dracaena' ların kökleri sarı-turuncu renklidir. Dracaena'ların bir çok kültür formu elde edilmiştir. D.fragrans sarı şeritli yapraklı, D. marginata yeşil uzun yapraklı. D. marginata "Tricolor" kırmızı-yeşil yapraklı olanı en önemli formlarıdır.

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Resim: Dracaena marginata

Bu kültür formları yarı gölge, hava nisbi nemi yüksek yerleri severler. Özellikle yaz aylarında yapraklarına bol su püskürtülmelidir. Kış aylarında 16 C'de muhafaza edilmeli ve verilen su miktarı azaltılmalıdır. Yaprak renklerinde açılma ve alaca rengin kaybolması bitkinin serin ve aydınlık bir yerde bulunduğunu, dökülmesi ise hava nisbi neminin düşük olduğunu gösterir.

Saksı değiştirmesi Şubat-Mart aylarında yapılır ve saksı harcı olarak. 2 Kısım bahçe toprağı. 1 kısım peat, 0.5 kısım yaprak çürüntüsü ve 0.5 kısım kumun karıştınlmasıyla elde edilen harç kullanılır.

Üretilmeleri tohum, çelik ve havai daldırma ile yapılır. Tohumlar kumsal bir harç içine Mart ayında ekilirler ve 29 C'de çimlendirilirler. Daha sonra 8'Iik saksılara şaşırtılırlar.

Çelikler Mart-Nisan aylarında, ana bitkide meydana gelen sürgünlerden baş çeliği olarak hazırlanırlar. Diğer bir yöntem yaşlı gövde yetiştirme yastığına yatırılır ve her boğumdan meydana gelen kök ve sürgünler daha sonra kesilerek yeni bitkiler elde edilir veya gövdeden kısa çelikler hazırlanarak, kum + torf karışımında yetiştirme yastıklarında köklendırilirler Hava daldırma, tepe sürgününün 20 cm kadar altında, gövde yarıya kadar kesilir, kesim yerine yosun konur ve plastik bir Örtü ile sarılır.
Kaynak : Süs Bitkileri Prof.Dr. Ahmet MENGÜÇ

Türkçe imla kurallarına lütfen uyalım! Bahçemizi bozuk bir yazı ile kirletmeyelim.
bizimbahçe/FORUM
« : 06 Eylül 2009, 18:26:57 »

« Yanıtla #1 : 13 Ekim 2009, 19:42:18 »

Üye Grubu: Tam Üye
Teşekkür Sayısı: 22

Buda benden
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor
Resimleri Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2009, 08:30:50 »
**
Üye Grubu: Doğasever
Teşekkür Sayısı: 7

Çok güzeller.
« Son Düzenleme: 08 Kasım 2009, 13:17:12 Gönderen: Savaş » Logged
bizimbahçe/FORUM
« Yanıtla #2 : 08 Kasım 2009, 08:30:50 »

« Yanıtla #3 : 17 Aralık 2009, 12:27:32 »
*
Üye Grubu: Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0

çok güzeller yahuu Peynir
« Yanıtla #4 : 01 Ekim 2010, 23:22:48 »
*

Teşekkür Sayısı: 1

bu bitkiden bende de var ama yapraklarında beyaz tozcuklar oluşuyor nedeni bedir acaba? Ha? Ha? Ha?
« Yanıtla #5 : 13 Ekim 2010, 10:38:31 »
**

Üye Grubu: Doğasever
Teşekkür Sayısı: 6

BENIM MARGARITAMIN BIR KOLU YAPRAK VERMEKDEN VAZ GECTI DİGER YAPRAKLARI GAYET GÜZEL,YENİDEN YAPRAK VERMESİ İÇİN NE YAPMALIYIM .YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2010, 17:44:59 »
*

bu bitkiden bende de var ama yapraklarında beyaz tozcuklar oluşuyor nedeni bedir acaba? Ha? Ha? Ha?

unlu bit olabilir ugrasması cok gıcık bişey
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2011, 02:09:05 »
*

merhaba arkadaslar bende bu bıtkıden 3 tane var yıllardır bakıyorum oldukca buyuduler.bır ara bır tanesı kurur gıbı oldu ama kuruyan daldan yenıden yesermeler olustu su an.benım bu bıtkıyle ılgılı sorum sudur acaba bu bıtkının dallarından bazılarını yenı bır saksıda yetıstırmek uzere alsam yetısırmı?cok buyudu bır tanesı boyu cok uzadı.yapraklarını kaybedıp odunsulastıkca yesıllık kısımları yukarılarda kaldı.yenıden alt kısımlardan uc verıp gelısmesını nasıl aktıfleyebılırım?bu cıcekle ılgılı bana yardımcı olabılecek bılgıye sahıp bır arkadas bulunur mu?
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2011, 03:49:38 »

Teşekkür Sayısı: 80

Sevgili yerelması,alttan yeniden aktifleşirmi bilmem ama,bendekide çok büyümüştü,yer sıkıntısı yaşayınca,görünmeyen bazı dalları kestim,alt yapraklarınıda kopardım suya ısladım,köklendiler,hatta ana gövdeden kestiğim yerden tekrar yeşil yaprak vermeye başladı,kuru dalınıda suya ıslasan kökleniyor.
« Yanıtla #9 : 02 Şubat 2011, 00:19:10 »
*

tesekkur ederım altayx. ben de deneyecegım sızın gıbı kesıp koklenecekmı bakalım.koklenırse ekıp ablama hedıye etmeyı dusunuyorum.ama bır sorum daha olacak sıze acaba bu kesme ısını yaparken dıkkat ettıgınız bırsey oldumu? bırde acaba bu mevsım uygunmudur bu ısı yapmam ıcın? ıstanbulda yasıyorum ben havada bu donem bıraz soguk acaba mart  ayınımı beklesem yoksa? kapalı 2 balkonum var cıceklerım ıcın orada bu koklendırme ısını yapabılırmıyım?
« Yanıtla #10 : 02 Şubat 2011, 00:47:53 »

Teşekkür Sayısı: 80

tesekkur ederım altayx. ben de deneyecegım sızın gıbı kesıp koklenecekmı bakalım.koklenırse ekıp ablama hedıye etmeyı dusunuyorum.ama bır sorum daha olacak sıze acaba bu kesme ısını yaparken dıkkat ettıgınız bırsey oldumu? bırde acaba bu mevsım uygunmudur bu ısı yapmam ıcın? ıstanbulda yasıyorum ben havada bu donem bıraz soguk acaba mart  ayınımı beklesem yoksa? kapalı 2 balkonum var cıceklerım ıcın orada bu koklendırme ısını yapabılırmıyım?
  Sevgili yerelması,budama makası ile düz kestim,bence mevsim uygun hemen yapın,ben bugün yine 2 tane kestim,suya koydum .Çiçeğinizin olduğu yerde dursun,ben evin içinde tuttum 1 hafta sonra köklendiğini görüyorsunuz.Ana gövdeden 1 parmak kök olacak kadar kesin,diğer sap çiçeğinizin üzerinde kalsın,ordanda yeniden yaprak veriyor.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Bizimbahce.net Etiketler

Gitmek istediğiniz yer:  

Ülkem için Tarımsal Fikirler!

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Tasarım: Oktay Web Stats
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!