Bizimbahce.net Arama

+ bizimbahçe/FORUM » Balkon Bahçeciliği » Balkonda Yetiştirilebilecek Bitkiler » Goji Berry Genel
 Goji Berry Genel ve Saksıda Goji Berry Yetiştiriciliği

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:

Sponsorlar

Sayfa: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 75   Yukarı git
Konu: Goji Berry Genel ve Saksıda Goji Berry Yetiştiriciliği  (Okunma Sayısı 76484 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #870 : 02 Eylül 2010, 22:20:16 »
Üye Grubu: Tam Üye
Teşekkür Sayısı: 6

Teşekkür ederim Savaş bey ; Önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.Bu sıkıntıyı bu yıl çok yaşadım .Önce bunu çözmem gerekli diye araştırmalar içine girdim  umarım  bilgi sahibi arkaşlar tecrübelerini araştırmalarını paylaşımda bulunurlar.

Sayın Hurkan kurutma konusunda yabancı sitelerde gördüğüm hasırlar üzerinde ve yarıgölgede iki üç günde yapılabildiği şeklinde.. Umarım bir fikir vermiştir..
bizimbahçe/FORUM
« Yanıtla #870 : 02 Eylül 2010, 22:20:16 »

« Yanıtla #871 : 02 Eylül 2010, 22:50:11 »
Oktay
Yönetici

Üye Grubu: Kahraman Üye
Teşekkür Sayısı: 397

Arkadaşlar bence goji berry çiçekleri aşırı sıcaklardan dolayı dökülmekte, aynı sorunu diğer bitkilerde de görmekteyim.

Aşırı sıcakların bitkilerde( özellikle fasulye ve kabak gibi bitkiler) döllenme ve meyve tutumunu etkilediği bir gerçek ama gojilerde aynı şey pek geçerli değil gibi geliyor bana. Yaklaşık 2000 adet gojim var bunlardan 1000 tanesini falan tüpledim ve halen de tüpleme çalışmalarım devam ediyor. İlk tüplediğim 500 kadar gojim tüplendiklerinden beri haziran temmuz güneşinde 40 derece sıcağa maruz kaldılar.Boyları 1.5 metre civarında 20 kadarında çiçek ve meyve var,çiçek açan da gün geçtikçe çoğalıyor.Hepsi de yan dal vermiş durumda.Gelişmeleri de normal sürüyor.Sıcak meyve tutumunu etkileseydi ben de de çiçek kuruması olurdu diye düşünüyorum..

Sayın yarenimex bu bilgilendirme için teşekkürler, o halde başka sebepler düşünmeliyiz ben dahil bir çok arkadaşım goji berry de çiçeklerin meyveye dönmeden dökülmesinden şikayetci.

Bu arada goji berry bahçe tesisi kurduğunuzu okudum sizin adınıza çok sevindim, bence çok iyi bir yatırım yapıyorsunuz. Bu bahçenin gelişiminden haberdar olmak isteriz.

Saygılarımla..

Türkçe imla kurallarına lütfen uyalım! Bahçemizi bozuk bir yazı ile kirletmeyelim.
« Yanıtla #872 : 02 Eylül 2010, 23:08:47 »

Teşekkür Sayısı: 145

benim gojiler bu halde.bakalım meyvesini görecekmiyim.çevremdekiler hiç bilmiyor gojiyi.bu da ne deyip duruyorlar.

* bh23.jpg (74.15 KB - Yükleme: 3 kez.)

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.elmalikurabiye.blogspot.com

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.nurayhobi.com
bizimbahçe/FORUM
« Yanıtla #872 : 02 Eylül 2010, 23:08:47 »

« Yanıtla #873 : 03 Eylül 2010, 14:36:16 »

Sayın Botanik, forumların güzelliği ve zenginliği burada değil mi zaten; binlerce tecrübenin birbirimize duyurulması ve Amerika'nın tekrar tekrar yeniden keşfedilmemesi..

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim ancak goji bahçemi henüz yapmış değilim ama bir ay içinde tamamlamış olurum inşallah. O zaman da becebilirirsem foruma bir de fotoğraf yüklemeye çalişacağım.Evimin önünde bir dönüm kadar bir arazim var ve yaklaşık 450 adet goji fidanı dikmeye müsait ilk hesaplamalarıma göre. Bahsettiğim arazimde çerezlik ayçiçeği ekilmişti ve hasatını yeni yaptık. Şimdi arazinin dikime hazırlanması için biraz zaman gerek. O da yaklaşık bir ay içinde sonuçlanır diye düşünüyorum tabii havalar müsaade ederse,yani aşırı yağmur falan olmazsa..

Esenlikler dilerim, saygılarımla..
« Yanıtla #874 : 03 Eylül 2010, 17:35:05 »
Teşekkür Sayısı: 119

Bu da benim gojmin son hali...

* 03092010(001).jpg (85.93 KB - Yükleme: 4 kez.)
* 03092010(002).jpg (73.64 KB - Yükleme: 1 kez.)
* 03092010(003).jpg (78.28 KB - Yükleme: 2 kez.)

Tohum toprağa
Yavru yuvaya
Yuva ANAYA emanet...
« Yanıtla #875 : 03 Eylül 2010, 17:45:28 »
**
Üye Grubu: Doğasever
Teşekkür Sayısı: 0

Tamam yerde sererek kurutuklarını gördüm ama nasıl bir işlemden geçirilerek  yere seriliyor en önemli konu burası!

Kuru üzümü nasıl elde ederiz bilginiz var sanırım. İşlerken hangi maddeler kullanıyor? Nasıl  meyvenin suyu çektiriliyor? Kükürt kullanılıyor mu ?
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2010, 23:54:22 Gönderen: Savaş » Logged
« Yanıtla #876 : 03 Eylül 2010, 21:55:03 »

Tamam yerde sererek kurutuklarını gördüm ama nasıl bir işlemden geçirilerek  yere seriliyor en önemli konu burası !!!
  Kuru üzümü nasıl elde ederiz bilginiz var sanırım ... İşlerken ne  maddeler kullanıyor? nasıl  meyvenin suyu çektiriliyor ?Kükürt kullanılıyormu ?

Sayın Hurkan, ne yerli sitelerde nede yabancı sitelerde kurutma işlemini baştan sona anlatan bir açıklamaya henüz rastlamış değilim. Kuru goji meyve satışlarında kükürt kalıntısı olabileceğinden bahsediliyor. Bu da kükürt kullanılabileceğini gösteriyor haliyle. Benim nette rastladığım genelde fırılama usulüyle kurutulduğu yönünde. Ama güneşte kurutulma da uygulamada var. Güneşte kurutulurken toplanan meyveler yıkanıp çürükleri ayrıldıktan sonra meyveninüstündeki mumsu tabakanın giderilmesi için sodalı suya batırıldığından bahsediliyor.Böylece güneşte kuruma süresi kısaltılıyormuş. Ama kükürtün hangi aşamada ve ne miktarda uygulandığı yönünde bir ipucuna da rastlamadım.
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2010, 23:54:38 Gönderen: Savaş » Logged
« Yanıtla #877 : 04 Eylül 2010, 18:59:24 »
**

Boş durmamak için  meyve sebze hızlı kurutma sisitemleri yapan firmalarla görüşmelerim oldu malesef goji beryy ve yerkirazı  hakkında hiç denemeleri olmadığıdan net bir cevap alamadım .Ama bu tür işlemleri yapacak bir çok firma olduğu kesin. Ülkemizde üretim potansiyeli ve verimli toprakları , eyetiştirmek için okadar imkan varken bunu dğerlendirme aşamasına gidilimeli die düşünüyorum ülkemizden onca para dışarıya gidiyor. ...  bu konu hakkında Üniversitelerin  ilgili bölümlerinden destek istemeyi düşünüyorum.
« Yanıtla #878 : 04 Eylül 2010, 20:37:09 »

Boş durmamak için  meyve sebze hızlı kurutma sisitemleri yapan firmalarla görüşmelerim oldu malesef goji beryy ve yerkirazı  hakkında hiç denemeleri olmadığıdan net bir cevap alamadım .Ama bu tür işlemleri yapacak bir çok firma olduğu kesin. Ülkemizde üretim potansiyeli ve verimli toprakları , eyetiştirmek için okadar imkan varken bunu dğerlendirme aşamasına gidilimeli die düşünüyorum ülkemizden onca para dışarıya gidiyor. ...  bu konu hakkında Üniversitelerin  ilgili bölümlerinden destek istemeyi düşünüyorum.
Goji yetiştirme konusunda mı kurutma konusunda mı destek istemeyi düşünüyorsunuz ?
« Yanıtla #879 : 04 Eylül 2010, 21:06:27 »
**

Sayın yarenimex önce kurutma teknikleri kullanılan kimysal veya ne ile kurutulur yöntem araç nelerdir.Yetiştirme de güclük çekmem ama profesyönel yardım şart diy edüşünüyorum  hastalık, haşere,gübreleme  vs... gibi
« Yanıtla #880 : 06 Eylül 2010, 17:27:23 »
**

Teşekkür Sayısı: 2

Goji Berry konusunda bayağı bir hırs yaptık hadi hayırlısı..  Gülümseme
« Yanıtla #881 : 06 Eylül 2010, 20:51:06 »
**

Teşekkür Sayısı: 3

10 günlük fideleri güneşe çıkarttım enerjilensinler diye 1 saat sonra bi baktım hepsi yan yatmış   :Gülümseme zaten deney amaçlı ekmiştim şimdi yine ektim ama gölgede tabi çok narin bişey yazın ne yapacığız bunu bahçede gölge yok hiç  Ağla bide hiç uzamıyorlar hep 2 yaprak var 20 gündür böyle heralde ekim kabından kaynaklı yükseklik 3 cm  Sırıt
« Yanıtla #882 : 06 Eylül 2010, 23:40:31 »

Sayın yarenimex önce kurutma teknikleri kullanılan kimysal veya ne ile kurutulur yöntem araç nelerdir.Yetiştirme de güclük çekmem ama profesyönel yardım şart diy edüşünüyorum  hastalık, haşere,gübreleme  vs... gibi

Sayın hurkan, kurutma konusunda üniversitelerden destek alınabilir tabii ki..Kızım gida teknolojisi bölümünü yeni bitirdi.Kurutma konusu da muhakkak derslerinin arasında vardı. Ben kızımla veya hocalarından destek alarak kurutma konusunu çözebiliriz diye umuyorum. Gene de umduğumuz gibi bir ürün elde edemezsek son Çare olarak Çinli dostlarımdan yardım almayı düşünüyorum. Umarım başarırız..
« Yanıtla #883 : 07 Eylül 2010, 12:24:06 »
Yönetici

Teşekkür Sayısı: 260
Kişisel Mesaj : doğaya sabır ile bakmak...

Sayın jordan,

goji ilk filizlenmeye başladığında nazlıdır. Güneş görürse küser ve yan yatar. Fakat daha sonra güneşi sever. Mesela benim goji 2,5 yüksekliğe erişti ve geçti. Tavandan dönüyor anlayacağınız.Aslında budayacaktım ama deneme amaçlı bıraktım nereye gidecek diye. ir de ana gövde daha kalın olsun diye budamadım. Seneye baharda tepeyi budayıp çelikleme ile başka bir saksıya ekeceğim. Eğer bu yıl budasaydım yan dallar çoğalacaktı ve sanırım daha çok meyve alabilecektim. İlk yıl meyve vermez diyorlar ama ben bir kaç tane de olsa alacağım umarım.

Balkondaki Özgürlüğüm: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.bizimbahce.net

Dili olmayanın Özgürlüğü de olamaz!
« Yanıtla #884 : 10 Eylül 2010, 12:56:23 »

Sayın Savaş Bey, gojilerin ilk yıl meyve vermedikleri duruma göre değişen bir durum. Benim gojilerim yaklaşık 4-5 aylık iki gün önce ilk kırmızı meyveyi gördüm.Bir çoğunda meyve ve çiçek bağlama da halen devam ediyor.Ama bazıları da normal gelişimlerini sürdürüyor.Yani meyve ve çiçek yok.İkinci yıllarında da da ortalama 1 er kilo meyve verdiklerini okumuştum.Gojiden ilk yıl meyve beklemek için öncelikle saksı veya tüpten çıkıp toprakla buluşması gerek diye düşünüyorum.Eğer son dikildiği yer devamlı güneş alan bir yer ise ve sulaması da yeteri kadar yapılırsa mutlaka tadımlık da olsa ilk yıl meyve vereceklerini düşünüyorum. Umarım siz de yapraklarını dökmeden tadımlık da olsa  bir kaç goji meyvesi alma bahtiyarlığına ulaşırsınız..
Sayfa: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 75   Yukarı git
Bizimbahce.net Etiketler

Gitmek istediğiniz yer:  

Ülkem için Tarımsal Fikirler!

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Tasarım: Oktay Web Stats
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!