Bizimbahce.net Arama

+ bizimbahçe/FORUM » Bizim Bahçe Pazarı » Genel Tohum, Fide, Çiçek vb. Talepleri
 Tohum İstiyorum, Lütfen Yardımcı Olun!

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:

Sponsorlar

Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Tohum İstiyorum, Lütfen Yardımcı Olun!  (Okunma Sayısı 877 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 09 Eylül 2010, 00:40:23 »

Üye Grubu: Tam Üye
Teşekkür Sayısı: 13

Arkadaşlar ben 14 yaşında bahçe işlerine merak salmış bir gencim. Fakat teras katımda beslediğim biber vs çiçek sayısı az, sizlerden istediğim hiç farketmez domates olur biber olur yada herhangi birşey dediğim gibi hiç farketmez sadece tohum istiyorum ekmek için, elinizde fazladan varsa gerçekten kabul ederim, çiçeklere felan hevesim kaçmadan gerçekten bu iş için bir adım atmak istiyorum ve bizimbahce ailesinde o kadar güzel insanlar var ki hemen forumunuza üye oldum o cherry domateslere hayran kaldım gerçekten çok güzel bir site ve dediğim  gibi tohum yollarsanız çoook ama çok sevineceğim.
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2010, 00:49:21 Gönderen: Şahin34 » Logged

Tohumdaki sır "Şimdi ekmekte olduğunuz (tohum)u gördünüz mü? Onu sizler mi bitiriyorsunuz, yoksa bitiren Biz miyiz? Eğer dilemiş olsaydık, gerçekten onu bir ot kırıntısı kılardık
bizimbahçe/FORUM
« : 09 Eylül 2010, 00:40:23 »

« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2010, 08:39:54 »
Genel Moderatör

Üye Grubu: Kahraman Üye
Teşekkür Sayısı: 202

Sayın Şahin34 Sitemize hoş geldiniz,bu yaşta tohum ve bitki yetiştirme merakınıza hayran oldum.Tabii
ki size elimdeki tohumlardan gönderebilirim.Fakat daha fazla tohum ve fide isterseniz lütfen forumları
okumaya devam edin çünkü her tohum her zaman ekilmez.Birde müsait olursanız forumlarda 1.Ist
tanışma toplantısı vardır.Yanlız değil ebebeynlerinizle beraber bu toplantıya katılabilirseniz çok faydalı
olacağını düşünüyorum.Selamlarımla.

İyi Dostluklar hesapsız kurulur 
Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2010, 10:06:04 »

Evet saygıdeğer abim, dediğiniz gibi her tohumda istediğimiz zaman ekilmiyor, fakat size birşey sormak istiyorum ben karanfil ektim belki 1 ay felan oldu tohumdan ektim şimdi 1 -2 yada 3 m lik bir boyları var ama dahada hiç boy vermiyorlar kimileri yıkılmış kimileri ayakta ama gidişatları hiç iyi değil acaba bu boydan sonra onlara başka birşeymi yapmam gerek anlatırsanız sevinirim.Eğer dediğim olayı tam anlayamazsanız resimini yollayabilirim.

Tohumdaki sır "Şimdi ekmekte olduğunuz (tohum)u gördünüz mü? Onu sizler mi bitiriyorsunuz, yoksa bitiren Biz miyiz? Eğer dilemiş olsaydık, gerçekten onu bir ot kırıntısı kılardık
bizimbahçe/FORUM
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2010, 10:06:04 »

« Yanıtla #3 : 09 Eylül 2010, 12:19:18 »

Teşekkür Sayısı: 25

Sn. Sahin34,

Sizin için nette ufak bir araştırma yaptım, umarım işinize yarar.

KARANFİL BAKIMI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Karanfil her türlü toprakta yetişebilir. İyi drenaja sahip, geçirgen, hafif (%20 kil, %30-50 mil, % 30-50 kum), hava-su dengesi yeterli olan, organik maddece zengin 60 cm derinlikteki topraklarda en iyi sonucu verir.Ayrıca, toprağın yabancı ot tohumlarından temizlenmiş olması istenir.

Sıcaklık, karanfilde büyümeyi, gelişmeyi, çiçek oluşumunu, çiçek, yaprak ve sapın şeklini, çiçek kalitesini, rengini, çiçeklerin vazo ömrünü etkilemektedir. 7°Cnin altındaki sıcaklıklar çiçek oluşumunu ve kalitesini olumlu yönde etkilemesine karşın gelişmeyi, büyümeyi yavaşlatır.

Işık, karanfilin gelişmesi ve çiçeklenme kalitesi üzerine etkilidir. Yaz aylarında ışık yoğunluğunun çok fazla artması, sıcaklığı da artırmaktadır. Bunun sonucunda çiçek rengi açılır, kalite düşer, çiçekler küçülür.Bu dönemde gölgelendirme ile ışığın seraya girmesi engellenmelidir.

Karanfilde kılcal kökler toprağın özellikle üst 30 cmlik kısmında yoğunlaş maktadır. Bu derinlikteki toprak tabakasının çok iyi işlenmesi gerekmektedir. Toprak öncelikle 30-40 cm derinlikte iki-üç kez sürülür.

Dikim işine geçmeden önce karanfil fidelerinin ortam sıcaklığına gelmesi için soğuk hava deposundan seraya getirilmesi gerekir. Dikimde kullanı lacak fidenin yeterince köklü, standart boyda, soğuk hava deposunda fazla bekletilmemiş olması gerekir.

Dikimin ertesi gününden itibaren sulama çok daha önem kazanır. İlk 15-20 gün yalnız yağ murlama sulama uygulanır. Dikimden yaklaşık 15-20 gün sonra yeni kökler toprağa iyice tutunmuş olur. Bu dönemden itibaren damlama sulamaya geçilir. Her yatağa iki sıra damlama çekilmesi yeterlidir. Damlama ile yağmurlama sulama birkaç gün birlikte uygulanır. Daha sonra tamamen damlama sulamaya geçilir.

Karanfilde tutum aşamasından sonra yaprakların ıslanması istenmez. Hava şarlarına ve toprak yapısına göre sulama sıklığı ve miktarı ayarlanır. Sulamada dikkat edilecek konu fideyi kurutmamak, toprağı da aşırı çamur yapmaktadır.
« Yanıtla #4 : 09 Eylül 2010, 14:28:41 »

Çoook teşekkür ederim işemi yaradı

« Yanıtla #5 : 09 Eylül 2010, 14:52:28 »

Teşekkür Sayısı: 25

Rica ederim.
« Yanıtla #6 : 17 Eylül 2010, 00:22:48 »
*
Üye Grubu: Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0

Bende yeni üye oldum bu siteye. Gaziantep'te kendi kendime pencere kenarında uğraşıyorum.
Ben, uzun zamandan beri farklı süs biberleri yetiştiriyorum. 3 senelik süs biberim bile var:) Ayrıca 10 farklı kaktüsüm ve ilginç olan bir küs çiçeğim var. Küs çiçeğinden tohum almak için çok uğraştım ama bir türlü alamadım.
Gaziantep'te tanışıp paylaşabileceğim kimse varmı acaba?
« Yanıtla #7 : 17 Eylül 2010, 08:49:44 »

Sevgili 'erkman' Gaziantep'te yaşayan biri olmasa bile bizler buradan sana mektup içinde istediğin bir tohumu yollarız.Biraz geç gelir ama gelir.Tabiki de Gaziantep'te yaşan birileri varsa da onlarlada tanışıp yakından temas kurabilirsiniz, aramıza hoşgeldiniz.

« Yanıtla #8 : 17 Eylül 2010, 13:54:28 »

Teşekkür Sayısı: 2

Arkadaşlar benim de goji berry tohumuna ihtiyacım var elinde fazladan olan varsa gönderebilri mi?LÜtfen arkadaşlar
« Yanıtla #9 : 17 Eylül 2010, 16:21:13 »

o olmazsa süs narı da çok iyi olur
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2010, 19:12:24 »

Teşekkür Sayısı: 140

o olmazsa süs narı da çok iyi olur
  Sizde İstanbul toplantısını kaçırmayın bence, orada bol tohum olur sanıyorum.
« Yanıtla #11 : 17 Eylül 2010, 21:39:47 »

Arkadaşlar ben oraya istanbul yazdım çünkü bu siteye kayıt olurken ben geçici bir hesap açmayı düşünüyordum.Ben aslında Ankara'da oturuyorum.Lütfen arkadaşlar içinizde süs narı tohumu olan varsa gönderebilir mi ne olur lütfen arkadaşlar
« Yanıtla #12 : 22 Eylül 2010, 08:11:06 »
**

Üye Grubu: Doğasever
Teşekkür Sayısı: 6

Bende yeni başladım balkon yetiştiriciliğine şuan fesleğen ve süs biberim var ama boş saksılarımda var elinde fazla tohumu olan var ise bu saksıları değerlendirmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Bitkinin Güzelliği, Tohumun İyiliğinden,
İnsanın Güzelliği İse, Kalbinden Gelir. . . ! Hz Mevlana.
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Aklını başına al da.
Fani olan bu dünya zindanında kimseden Vefa arama!..
Bu dünyanın ""VEFASI BİLE VEFASIZDIR.."" Hz Mevlana
« Yanıtla #13 : 23 Ekim 2010, 11:10:07 »
*
Üye Grubu: Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0

istanbuldan arkadaslarla paslasa bılırız tohum yada fıde sevgıler bende avrupa yakasında uygun fıatlarla fıdanlar arıyorum kıwı vw elma armut bu ıkısı bodur  olsun sevgıler
Sayfa: [1]   Yukarı git
Bizimbahce.net Etiketler

Gitmek istediğiniz yer:  

Ülkem için Tarımsal Fikirler!

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Tasarım: Oktay Web Stats
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!