Bizimbahce.net Arama

+ bizimbahçe/FORUM » Bizim Bahçe Sosyal Alan » Sohbet Bahçesi
 Toprak ve Bitkilere Dair Sohbet

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:

Sponsorlar

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Konu: Toprak ve Bitkilere Dair Sohbet  (Okunma Sayısı 1453 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #15 : 16 Temmuz 2010, 14:08:55 »

Üye Grubu: Kahraman Üye
Teşekkür Sayısı: 117

Sayın Eray,
   Bu konu benim için çok yeni yazılarınızdan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Kısa bir süre sonra İnşallah  bahçeli bir evim olduğunda mutlaka deniyeceğim. Saksılardaki solucanlara dokunmayalım mı ? daha önce hep atıyordum. çalışmalarınızda başarılar dilerim. Hoşcakalın.

Sayın gülo Hanım, Saksılardaki solucanlar üzerine yorumlar yazmıştım, açtığım başlıkları incelerseniz detaylı bilgiler bulacaksınız, ilgi duyarak mesajlardaki yazılarımı okumanıza solucanlar adına şükranlarımı sunarım, solucanlar topraklardaki organik maddenin göstergesi olmasıyla bilinmektedir, toraktaki solucanların varlığı ile toprağın canlılığı ve bitki yetiştirmedeki durumu mukayese edilerek ölçülendirilmektedir.

Saksı toprağında yaşıyan solucanların saksıdaki bitkiye zararları insanların kendi eksikliklerini gidermede kendileri tarafından uydurdukları bir faraziyeden öteye gitmemektedir, saksıdaki solucanın varlığından değilde saksıdaki bitkiyi besliyecek organik maddenin yetersizliğinden dolayı bitkinin yaşamı bozulmaktadır, tabii biz insansanlar sebeb ararken tek yönlü düşüncelerimizin faturasını bu canlılara çıkarmada bir sakınca görmeden yargısız infazla solucanı günah keçisi ilan edip durumu açıkladığımızı zannediyoruz, durum bundan ibaret.

Bu konuda ilginizi çeken ayrıntılarda sohpetimize devam ederek size detaylı bilgiler içeren sohpetlerime beklerim, ilgilediğiniz için sizlere şükranlarımı sunarım, sevgiler saygılar.

Toprağın gerçek dostlarından.
bizimbahçe/FORUM
« Yanıtla #15 : 16 Temmuz 2010, 14:08:55 »

« Yanıtla #16 : 21 Temmuz 2010, 07:45:31 »
Teşekkür Sayısı: 124

Saksıda rastladığımız solucanların saksıdan çıkmayacağını bilsem yani çıkıp etrafta dolaşmıyacağını saksılarımda özgür, mutlu yaşasınlar diyeceğim. Olup olacağı bir balkonum var çiçeklerimin olduğu onda da ayağımın altında saksıdan fırlamış bir solucanla karşılaşmak istemiyorum. Minicik bahçeyle ilgilenemedim ne yazık ki.
« Yanıtla #17 : 02 Ağustos 2010, 00:57:20 »

Saksıda rastladığımız solucanların saksıdan çıkmayacağını bilsem yani çıkıp etrafta dolaşmıyacağını saksılarımda özgür, mutlu yaşasınlar diyeceğim. Olup olacağı bir balkonum var çiçeklerimin olduğu onda da ayağımın altında saksıdan fırlamış bir solucanla karşılaşmak istemiyorum. Minicik bahçeyle ilgilenemedim ne yazık ki.

Hasret Hanım bu mesajınızdaki samimi paylaşımınıza teşekkür ederek size bu açıklamalarınızın solucan yaşamalarındaki bu gerçeği yorumlamak istiyorum, bilindiği üzere solucanlar bir yerden başka bir yere geçiyorlarsa burada onların yaşamlarını etkileyen bir etkenden söz edebiliriz.

Burada  bana göre birinci etken saksınızdaki su oranın fazla olmasından geldiğidir, solucanları gözlemleyerek topraklardaki dengesizlikleri ortaya çıkararak topraklarıinimızdaki bitkilerin daha sağlıklı yetişmelerini sağlayabiliriz.

Bu başlıktaki samimi katılımlarınızdaki mesajlarla paylaşımlardaki bilgi sürecinin işlemesine katkıda bulundunuz, size en derin şükranlarımı sunar sevgi ve saygılarımla.

bizimbahçe/FORUM
« Yanıtla #17 : 02 Ağustos 2010, 00:57:20 »

« Yanıtla #18 : 12 Eylül 2010, 18:03:43 »

Arkadaşlar size bu sohpetmde toprak çalışmalarımın paylaşımlarını ağaçlar net içinde UBYİ Başlığındaki bilgileri aktaran linki ekliyerek bu çalışmalarımın buradaki arkadaşlarımınlada paylaşmak maksadıyla linkini eklemekle bir sohpet sunarak toprakların tanıtımına ışık tutmuş olacağım.

Bu yazının içeriğindeki bilgilerin, dikkatini çeken arkadaşlarımdan bu yazının yorumlarını rica ederek, bu sohpet başlığım da bulunarak sohpetlere katılsınlar, sevgilerimle hoşça kalın.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

« Yanıtla #19 : 14 Eylül 2010, 22:27:44 »

Teşekkür Sayısı: 206

Eray bey paylaşımınız ve katkılarınız için teşekkür ediyorum.

"Söz Gümüşse, sükut Altındır"
« Yanıtla #20 : 14 Eylül 2010, 22:28:56 »

Teşekkür Sayısı: 206

Solucan gübreniz bol olur umarım sıradayım Peynir

"Söz Gümüşse, sükut Altındır"
« Yanıtla #21 : 14 Eylül 2010, 23:33:22 »

Solucan gübreniz bol olur umarım sıradayım Peynir

Solucan gübre üretimleri, her geçen gün çalışmalarıma paralel olarak artış göstermektedir, tek engelim bitkisel atıkları dengeliyecek ahır gübresi bulmaktaki sorunları aşamamaktayım, ama sizin ihtiyacınızı görecek bir iki saksılık gübreyi sizden esirgemem, özelden adresinizi ve uygun kargo yu iletirseniz en kısa zamanda size iletebilirim.

Sevgili Doğayla Barış Topraklarla ilgili çalışmalarımı takibinden önemli paylaşımlar elde etmeniz beni ziyadesiyle memnun etmektedir, sizin ilgi alanlarınızdaki konuları açıklıyarak bilgilendirirseniz size çalışma konularım içinden daha detaylı yorumlar içeren sunumlarım olabilir, bütün güzelliklerin sizinle olmasını dilerim.
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2010, 07:25:41 Gönderen: Eray » Logged

« Yanıtla #22 : 07 Ekim 2010, 23:14:55 »

Arkadaşlar bu sohpetimde sizlere saksıda bitki yetiştiren arkadaşlarıma saksıda bitki yetiştirirken saksı toprağının eksilen bitki besin maddelerinin yerine konmasıyla ilgili sohpette bulunarak bu konuda yapılması ile ilgili bilgilerin  çalışmalarımdan paylaşımlar sunarak sizlere çok ekonomik ve aynı zamanda pratik yöntemlerin açıklamalarını sunarak nelerin yapılarak sonuç alınacağını anlatmak benim büyük zevk olacaktır.

Arkadaşlar sonbahar dönemine girdiğimiz şu günlerde saksılarımızdaki bir çok bitki ömürlerini tamamlamış olduğundan, bu saksılara önümüzdeki dönemde tekrar çeşitli sebze ve çiçeklerden oluşan bitkiler ekebilmemiz için bu saksılardaki toprakların bitkilerin en iyi yetişmelerine yönelik düzenlemeler yapma zorunluğu içinde hepimiz saksı toprağı hazırlamak için ekim öncesi bir çalışma telaşı içinde olmaktayız.

Benim sizlere açıklamalarımı yapacağım bilgilerle saksılarınızdaki ömrü dolan bitkilerinizin sökümlerini yaptıktan sonra yapacağımız işlerin başında saksılarmızı sanki içinde bitki varmış gibi sulama yapacak, zaman zaman saksı toprağına çay posaları yaprak çürüntüleri ile bir miktar olgunlaşmış ahır gübresi katarak bu organik maddeleri toprak içeriği ile homojen bir kaynaşma sağlamak için bir çatalla karıştırarak havalanmasını sağlamamız gerekmektedir, mümkün mertebe saksılardaki nemin tutulmasını sağlamak için saksı  toprağının üzerine yaprak çürüntüleri veya ince talaşlarla malç uygulamamız gerekmektedir.

Arkadaşlar bu uygulamarı saksılarımıza dikim zamanına kadar sürdürecek olursak saksıdaki topraklarımızın bitki beslemek için organik yapısının düzenlenerek içeriğinin zenginleştirerek dışardan ekstradan hiçbir başka bir girdi sağlama durumunda kalmadan, saksılarımız için çok mükemmel bitki yetiştirme toprağı sağlamış olacağız.

Bu sohpetime ilgi duyacak arkadaşlarıma kendi imkanları içindeki çalışmalarını paylaşırlarsa kendilerine ışık tutacak sohpetler sunabilir yorumlar getirebilirim, sevgilerimle hoşça kalın.

« Yanıtla #23 : 08 Ekim 2010, 09:31:32 »
Genel Moderatör

Teşekkür Sayısı: 260

Sayın Eray Bey, paylaşımınız için çok teşekkür ederim, evde saksılardaki bütün topraklarımı bir poşete doldurdum, mineralleri kalmamıştır, çöpe atsam olmaz ne katabilirim de toprağı zenginleştiririm diye düşünüyordum, şimdiden başlayalım çalışmalara, tekrar teşekkür ederim.

Saygılar.

« Yanıtla #24 : 08 Ekim 2010, 09:56:57 »
Genel Moderatör

Teşekkür Sayısı: 186
Kişisel Mesaj : Bir gün ölecekmiş gibi,basit yaşayacaksın....

Eray bey çok teşekkür ederim kendi adıma

yazdıklarınızdan kesinlikle yararlanacağım....

Çiçek sulandığı kadar güzeldir,
Kuşlar ötebildiği kadar sevimli,
Bebek ağladığı kadar bebektir.
Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin,
Bunu da öğren,
SEVDİĞİN KADAR SEVİLİRSİN...Can Yücel
« Yanıtla #25 : 08 Ekim 2010, 10:09:46 »

Sayın Eray Bey, paylaşımınız için çok teşekkür ederim, evde saksılardaki bütün topraklarımı bir poşete doldurdum, mineralleri kalmamıştır, çöpe atsam olmaz ne katabilirim de toprağı zenginleştiririm diye düşünüyordum, şimdiden başlayalım çalışmalara, tekrar teşekkür ederim.

Saygılar.

[/quote
Eray bey çok teşekkür ederim kendi adıma

yazdıklarınızdan kesinlikle yararlanacağım....

Arkadaşlar nazmucangül, elifsirin sohpetlerimdeki çalışmalar bizzat kendi gözlem ve bulgularıma dayanmaktadır, bunları sizlerin çalışmalarıyla paylaşarak daha da geliştirmek için uygulamalarınızı lütfen bu başlıkta benimle paylaşmanızı rica ederim, sevgilerimle yüzünüzden gülücükler eksin olmasın güzelliğiniz bozulmasın hoşça kalın.
« Son Düzenleme: 08 Ekim 2010, 10:13:24 Gönderen: Eray » Logged

« Yanıtla #26 : 08 Ekim 2010, 14:07:35 »

Teşekkür Sayısı: 201

Eray Bey; Çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Google de,  saksıdaki solucanları araştırırken bizimbahçede sizin mesajlarınızı buldum ve üye oldum.O günden beride sızın çalışmalarınızı takip ediyorum ve çalışmalarınız  doğrultusunda uygulamaya geçiyorum. Verimli,  organik güzel ürünler elde ettim.
Şimdi boş kalan saksıların topraklarını birleştirdim. Mutfak atıkları, sebze yaprakları ve çay posalarını karıştırıyorum. Mutfaktan oldukça atık çıkıyor, fazla karışım toprağa zarar verebilirmi.
« Yanıtla #27 : 22 Kasım 2010, 23:04:39 »

Eray Bey; Çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.
Google de,  saksıdaki solucanları araştırırken bizimbahçede sizin mesajlarınızı buldum ve üye oldum.O günden beride sızın çalışmalarınızı takip ediyorum ve çalışmalarınız  doğrultusunda uygulamaya geçiyorum. Verimli,  organik güzel ürünler elde ettim.
Şimdi boş kalan saksıların topraklarını birleştirdim. Mutfak atıkları, sebze yaprakları ve çay posalarını karıştırıyorum. Mutfaktan oldukça atık çıkıyor, fazla karışım toprağa zarar verebilirmi.

Arkadaşım laydhen, mesajını çok geç fark ettim sen kusuruma bakma, samimi ilgin için teşekkürlerimi sunarım, solucanlar konusuna yazacağın mesajların bir kopyasını özelime yazarsanız size detaylı bilgiler sunabilirim, inanınki solucanlar konusuna ilgi duyan arkadaşlarımı kutluyorum, bu toprak canlısı üzerine çalışmalar ne kadar artarsa bilgi ve tecrübelerimizde artmaktadır, konuşulan ve tartışılan bilgiler yeni fikikirleri doğmasına sebeb olarak yeni uygulamalarlada başarılı üretim yapma şansımız çoğalmaktadır.

Bu konuda endişeleriniz olmasın uyguladığınız yöntemde toprak içi canlıları biyolojik yönden bu atıkları işliyerek toprak için en ideal besin maddelerine dönüştürmektedirler, arkadaşım uygulamalarının ayrıntılarını merak ediyorum bunları bana kelime kelime açıklamandan mutluluk duyacağım sevgilerimle hoşça kal.

« Yanıtla #28 : 18 Ocak 2011, 18:50:17 »
Teşekkür Sayısı: 124

Mutfak atıklarından kasıt yemek atıkları değil değil mi? Çiğ sebzeleri bende toprağa karıştırıyorum.
« Yanıtla #29 : 25 Kasım 2011, 18:25:33 »

Arkadaşlar  hobi çalışmaları içindeki paylaşımlarımı dahada aktifleştirme kararı aldığımı, bundan böyle konularımın dahada açıklayıcı olması bakımından sohpet sayfalarında sizlere daha yakın olmak için sizlerin yoğun takip ettiğiniz sayfalarda bilgilerimi paylaşma gayreti içinde olacağımı bilmenizi istiyorum.

Hatta bu sayfalarda bana doğrudan sorularda yönelterek sizlerin sorularınıza ortak çare arama düşüncesinde olacağım, sevgilerimle iyi günler hep güzellikler içinde olasınız.

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Bizimbahce.net Etiketler

Gitmek istediğiniz yer:  

Ülkem için Tarımsal Fikirler!

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Tasarım: Oktay Web Stats
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!