Bizimbahce.net Arama

+ bizimbahçe/FORUM » Bizim Bahçe Sosyal Alan » Sohbet Bahçesi
 Toprak ve Bitkilere Dair Sohbet

Kullanıcı Adı: Beni Hatırla?
Şifre:

Sponsorlar

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Konu: Toprak ve Bitkilere Dair Sohbet  (Okunma Sayısı 1452 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 03 Temmuz 2010, 12:40:43 »

Üye Grubu: Kahraman Üye
Teşekkür Sayısı: 117

Arkadaşlar sitemizin gelişmesine ışık tutacaksak sohpetlerimizde'de samimi olarak konularımız toprak ve bitkileri ilgilendiren sohpetler yaparak paylaşımlarımız daha anlamlı olarak işlerlik kazanacaktır.

Benim kişisel uğraşılarım içindeki etinliklerimi anlatma adına bu başlığı açarak sohpetler yapacağım, bu sohpetleri takip edenler hem hoşça vakit geçirecekler hemde topraklar ve bitkiler üzerindeki bilgileriyle sohpetlere katılarak bu başlığa canlılık sağlıyarak renkledireceklerdir, ilgilenecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Sitemize hayırlı olsun derken hepinize hoş sohpetler diliyorum, sevgiler saygılar.
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2010, 21:44:41 Gönderen: Eray » Logged

Toprağın gerçek dostlarından.
bizimbahçe/FORUM
« : 03 Temmuz 2010, 12:40:43 »

« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2010, 18:37:47 »
Yönetici

Teşekkür Sayısı: 260
Kişisel Mesaj : doğaya sabır ile bakmak...

Eray bey,

Sohbet bahçesi, çok fazla açılmadan örneğin futbola, siyasete, derin felsefeye, otomobil, ev, kozmetik vb. gibi konulara kaymamak koşul ve şartıyla bitki ve toprak dışında biraz farklı konulardan konuşabilmek için açıldı. Bu nedenle,

Arkadaşlar sitemizin gelişmesine ışık tutacaksak sohpetlerimizde'de samimi olarak konularımız toprak ve bitkileri ilgilendiren sohpetler yaparak paylaşımlarımız daha anlamlı olarak işlerlik kazanacaktır.

şeklinde yaptığınız açıklamaya katılamayacağım. Çünkü sohbet bahçesinin amacı zaten budur. Bu nedenle yeni açtığınız konu, sohbet bahçesinin alanı dışında kalmaktadır, ki bu arada sohbet bahçesinde biz yine de bitki ve toprak üzerine az da olsa konuşuyoruz. Bu kaçınılmaz olarak gerçekleşiyor. Konunun zamanla bölünmemesi için bir hafta içinde bu konuyu "Bahçe Sohbetleri" adlı konu ile birleştirme kararı aldım.

Bilginize sunarım.
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2010, 20:46:52 Gönderen: Savaş » Logged

Balkondaki Özgürlüğüm: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.bizimbahce.net

Dili olmayanın Özgürlüğü de olamaz!
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2010, 22:14:46 »
Üye Grubu: Tam Üye
Teşekkür Sayısı: 4

ozaman eray bey ben birşey soracagım.gecen sene roka ve tere ekimim pek değil hiç basarılı olmadı tohumlar büyüdü biribirine girdi her neyse .gecen bir kişiyle tanıştım rokalar için saksıda yetişenler için toprağa biraz kum veya kalın talaş karıştır dedi kökler ozaman sağlam oluyormuş daha denemedim denemeyi düşünüyorum .sizce doğrumudur.anlattığı bana mantıklı geldi çünkü.
bizimbahçe/FORUM
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2010, 22:14:46 »

« Yanıtla #3 : 03 Temmuz 2010, 22:22:13 »

Sayın savaş, sizce toprak bitki konuları sohpet bahçesi içinde konuşulması uygun görülmüyorsa, yani sohpet bahçesi alanın dışında kalıyorsa, açtığım bu konuyu bahçe sohpetleri adlı konuyla birleştimeden, Açtığım toprak ve bitkilere dair sohpet başlığının uygun bir başlıkta işlerliğinin sağlanması için bu başlıktaki konunun en uygun bir yere taşınmasını sizden rica ederim, Saygılarımla.

« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2010, 23:58:10 »
Yönetici

Teşekkür Sayısı: 260
Kişisel Mesaj : doğaya sabır ile bakmak...

Eray bey beni yanlış anladınız. Açtığınız konu Sohbet bahçesi bölümünün, Toprak düzenleyicileri bölümünün, Kompost bölümünün... kısaca forumun hemen her bölümünün içinde zaten konuşuluyor. Eğer bu başlıkta ayrı bir konu açılacak olursa konu dağılır gider. Örnek mi?

Hemen üstte sayın mavi'nin yazdığı mesaj. Aslında roka ve tere başlıklı konuların içinde olması gerek ama burada soruldu. Daha sonra birisi roka ve tere ile ilgili bu yazılanları aradığında yerini bulmakta zorlanacak veya hiç bulamayacak.

Bu nedenle ayır bir başlıkta bu yönde bir konu açılması gereksiz bulunmuştur. Yoksa konunun kendisi gereksiz değildir tabi ki!

Balkondaki Özgürlüğüm: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.bizimbahce.net

Dili olmayanın Özgürlüğü de olamaz!
« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2010, 07:31:37 »

Eray bey beni yanlış anladınız. Açtığınız konu Sohbet bahçesi bölümünün, Toprak düzenleyicileri bölümünün, Kompost bölümünün... kısaca forumun hemen her bölümünün içinde zaten konuşuluyor. Eğer bu başlıkta ayrı bir konu açılacak olursa konu dağılır gider. Örnek mi?

Hemen üstte sayın mavi'nin yazdığı mesaj. Aslında roka ve tere başlıklı konuların içinde olması gerek ama burada soruldu. Daha sonra birisi roka ve tere ile ilgili bu yazılanları aradığında yerini bulmakta zorlanacak veya hiç bulamayacak.

Bu nedenle ayır bir başlıkta bu yönde bir konu açılması gereksiz bulunmuştur. Yoksa konunun kendisi gereksiz değildir tabi ki!

Savaş bey sizi yanlış anlamadım, ben kendimi ifade edemedim her halde, üyelerin sohpet bahçesindeki konuşmalarına katılarak samimi yaklaşımlar içinde olarak paylaşımlar sürdürmek düşüncesiyle forumlarda anlatımlar sizinde bildiğiniz gibi soru cevap şeklinde işlediğinden çalışmalarım da her gün gelişmeler sağlanmakta olduğundan bu gelişmeleri uğraşılarım olan bitki ve toprak araştırmalarıma yeni bilgiler katmaktadır, bu bilgileri ulu orta ancak sohpet bahçesinde ortaya koymaya ihtiyacından kaynaklanmıştır.

Verdiğiniz örnekte haklısınız, fakat burada üyeleri bilinçlendirmek gerekir düşüncesindeyim, konu kendi başlığında konuşulursa bilgi kargaşası yaratılmadan paylaşımlar bütün üyeler tarafında takip edilerek paylaşım süreci sağlıklı olarak işliyecektir.

Benim bitki toprak çalışmalarımı sohpet ortamına taşıyarak çalışmalarıma üyelerin dikkatini çekerek yeni fikirler üreterek çalışmalarımı daha yaygılaştıracak gündem yaratarak temel olan bu konuların üyelere aktarılmasına hizmet anlayışımdan gelmektedir.

Bu konuda ısrarımın nedeni budur, yönetim olarak sizin takdirlerinize saygılıyım, samimi ilginize teşekür ederim.

Saygılarımla.

« Yanıtla #6 : 05 Temmuz 2010, 06:49:18 »

Solucan gübresinden gübre şerbeti uygulaması.

Arkadaşlar bitkileri gübreleme konusudaki yeni bir uygulama  olarak solucan gübresini  hasat uygulaması için kurutma ve eleme işlemi gerçekleştirmeden olgunlaşan cıvık macun durum olarak, 200 gr. kadar parçayı 10 lt lik kovanın içine doldurduğum su içinde eriterek ideal gübre şerbetine dönüştürerek bitkilerimin sulama sularına katarak sulama uygulaması ile solucan gübresiden eriyikler hazırlıyarak daha pratik bir bitki beslemeye geçmiş bulunmaktayım.

İşleyerek Granul haline getirdiğim solucan gübrelerinide bitki yetiştirme toprağı hazırlamada kullanmaktaydım, bu uygulama içinde yetiştirdiğim biberlerimin resimlerinide ekliyerek bu gübrenin bitkiler üzerindeki etkilerini görebilirsiniz.

* 101_saksıda biberlerim.jpg (59.26 KB - Yükleme: 40 kez.)
* saksıda biberlerim.3.jpg (72.52 KB - Yükleme: 72 kez.)

« Yanıtla #7 : 05 Temmuz 2010, 07:01:50 »
Genel Moderatör

Teşekkür Sayısı: 202

Ellerinize sağlık Eray bey çok güzel paylaşım olmuş.Solucan gübresini daha sarih bir şekilde açıklanması
faydalı olacağı kanısındayım.Teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2011, 16:51:51 Gönderen: A.Yener » Logged

İyi Dostluklar hesapsız kurulur 
Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur
« Yanıtla #8 : 05 Temmuz 2010, 09:33:00 »

Ellerinize sağlık Eray bey çok güzel paylaşım olmuş.Solucan gübresini daha sarih bir şekilde açıklanması
faydalı olacağı kanısındayım.Tekekkür ederim.

Sayın serilaaa, bu başlıkta çalışmalarımı güncel olarak sohpetlerimle gündeme getirmek istiyerek çalışmalarıma dikkat çekmektir, sevgili serilaaa bu konuda detaylı bilgi almak için solucanlarla ilgili başlıklarda paylaşımlara açılmış pek çok bilgi mevcut takip ederseniz sizlerle bu konuları mesajlaşarak sizin için faydalı boyuta taşıyabiliriz.

Sizleri güncel sohpetlerime beklerim sevgiyle kalın.

« Yanıtla #9 : 10 Temmuz 2010, 10:44:01 »
Genel Moderatör

Teşekkür Sayısı: 202

Teşekkürler Sayın eray sohbetlerinizin takipçisiyim.Selamlar

İyi Dostluklar hesapsız kurulur 
Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur
« Yanıtla #10 : 10 Temmuz 2010, 13:34:58 »
Teşekkür Sayısı: 124

Eray bey solucan gübresini sadece kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar mı üretiyorsunuz. Granül haline getirdiğiniz gübreleri keşke çok az da olsa paylaşabilseydiniz. Ben koyun gübresi kullanıyorum. Ama farklı olarak onu da denemek isterdim. Sakın siz de hazırlayın demeyin bunu yapma imkanım henüz yok Gülümseme
« Yanıtla #11 : 10 Temmuz 2010, 17:49:25 »

Eray bey solucan gübresini sadece kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar mı üretiyorsunuz. Granül haline getirdiğiniz gübreleri keşke çok az da olsa paylaşabilseydiniz. Ben koyun gübresi kullanıyorum. Ama farklı olarak onu da denemek isterdim. Sakın siz de hazırlayın demeyin bunu yapma imkanım henüz yok Gülümseme

Sayın Hasret, solucan gübresi çalışmalarımı her geçen gün artırmakdayım, şimdilik ihtiyaçlarımı karşılamaktayım, paylaşım düşüncelerimde her zaman samimi olmuşumdur, tabiiki fazlalılığınıda siz arkadaşlarıma öncelikle paylaşacağım, şu anda ben geliboludayım, solucan gübresi üretim düzeneklerimde orada, solucanlarım gübre üretmeye devam ediyorlar.

Eşime gerekli bilgilerle onların besin ihtiyaçlarını karşılaması konusuda gerekli uygulamalarla onlar faaliyetleri sürdürmekteler, ben bayram da istanbulda olacağım ozamanki üretimimden sizinle paylaşabilirim, siz bana uygun bir zamanda özelden adresini eklersiniz.

Sayın Hasret sizi enyakın zamanda solucan gübresiyle tanıştıracağım, sevgiyle kalın.

Saygılarımla.

« Yanıtla #12 : 10 Temmuz 2010, 18:00:02 »
Teşekkür Sayısı: 124

Teşekkür ediyorum Gülümseme O zaman bereketli ürünler olsun demeliyim değil mi Ha? Gübre bol olsun ben de payıma düşeni alayım Gülümseme
« Yanıtla #13 : 15 Temmuz 2010, 22:52:06 »

Arkadaşlar solucanlar üzerine yaptığım araştırma ve çalışmalardan  edindiğim gübre üretmenin dışında solucanları bahçelerimizin toprağında artışlarını sağladığımız takdirde baçemizdeki toprak çalışmalarında fazla uğraşarak ve zaman harcamadan topraklarımızın gevşetilmesi ve işlerliğinin sağlanması daha kolaylaşarak doğal bir uygulama içinde topraklarımızı zamanlı zamansız uygulamalardan dolayı topraklarımızı hastalanmasını da önlemiş olacağız.

Yabancı ülkelerde bu uygulamalar başlatımış solucan üretimi yapan firmalara verdikleri siparişlerle kasalar dolusu solucanları tarla ve bahçelerine bırakarak bu uygulamayı başlatmış oluyorlar, bende sizlere  solucan arama telaşına girmeden bahçe bilgilerini paylaşan arkadaşlarıma bu konuda bilgiledirerek kendilerininde topraklarında bu uygulamaya geçmeleri konusunda gereken paylaşımları ortaya koyacağım, ilgilenen arkadaşlarımı bu sohpet başlığında yazışmaya davet ediyorum, sevgilerimle hoşça kalın.

« Yanıtla #14 : 16 Temmuz 2010, 12:09:20 »

Teşekkür Sayısı: 140

Sayın Eray,
   Bu konu benim için çok yeni yazılarınızdan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Kısa bir süre sonra İnşallah  bahçeli bir evim olduğunda mutlaka deniyeceğim. Saksılardaki solucanlara dokunmayalım mı ? daha önce hep atıyordum. çalışmalarınızda başarılar dilerim. Hoşcakalın.
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Bizimbahce.net Etiketler

Gitmek istediğiniz yer:  

Ülkem için Tarımsal Fikirler!

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Tasarım: Oktay Web Stats
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!