« : 04 Ağustos 2010, 09:15:40 » |
|
|
|
|
bizimbahçe/FORUM
|
 |
« : 04 Ağustos 2010, 09:15:40 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2010, 09:18:52 » |
|
|
|
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2010, 09:40:56 » |
Yönetici

Üye Grubu: Kahraman Üye
Teşekkür Sayısı: 260
Kişisel Mesaj : doğaya sabır ile bakmak...
|
Ben topraktan kopmamak için, temel yaşam kağnağımızın toprak olduğunu hatırlamak ve hatırlatmak için, Türkiye'nin bir Tarım Toplumu olduğunu unutturmamak için inadına bitki ve toprakla uğraşıyorum. Bu arada aldığım zevk de cabası...
Saygılarımla!
|
|
|
|
|
|
Balkondaki Özgürlüğüm: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.bizimbahce.net Dili olmayanın Özgürlüğü de olamaz!
|
|
|
|
bizimbahçe/FORUM
|
 |
« Yanıtla #2 : 04 Ağustos 2010, 09:40:56 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #3 : 04 Ağustos 2010, 10:03:31 » |
Genel Moderatör

Teşekkür Sayısı: 260
|
Neden mi uğraşıyorum; Bizim Bahçeye üye olduğum günden bugüne sanki uğraşmak şart oldu  demek ki içimde yatan bir şeyler varmış Bahçemiz sayesinde içimde kalanlar dışa vurdu, vurmak ne kelime taşıyor  . Hepinize teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
« Yanıtla #4 : 04 Ağustos 2010, 10:21:56 » |

Teşekkür Sayısı: 246
|
Güzel bir başlık gerçekten, teşekkür ederim, annem yıllardır bahçede sebze yetiştirir ama pek ilgilenmezdim, bu yıl ilk kez sebze yetiştiriyorum, ancak kendimi bildim bileli çiçeklerle uğraşmışımdır, ve yer darlığından dolayı bütün çiçeklerimi başkalarına dağıtmak zorunda kaldım, mesela çok yoğun bir işten sonra ellerimin toprağa değmesi lazım, yani bunu tamamen bilinç dışı yapıyorum, işyerinde çalışmışım, ya da evde işleri bitirmişim, bir de bakıyorumki kendimi toprakla uğraşırken buluyorum, o zaman kendimi mutlu ve rahatlamış hissediyorum, birkaç gün önce müdürüme gelen pembe bir açelya vardı, görevli personel çok suladığı için ölmek üzereydi, aldım geldim odama, budadım, şimdi yeni sürgünler vermeye başladı bile, işte o zaman benden mutlusu yok. saygılar...
|
|
|
|
|
|
“İnsanlara karşı meyveli ağaç gibi olunuz..
İnsanlar ona taş atarlar;
ama o, insanlara meyve verir..”
(Hasan el-Benna)
|
|
|
« Yanıtla #5 : 04 Ağustos 2010, 18:19:38 » |
|
|
|
« Yanıtla #6 : 04 Ağustos 2010, 21:44:10 » |
|
|
|
« Yanıtla #7 : 05 Ağustos 2010, 09:57:46 » |

Teşekkür Sayısı: 140
|
Neden mi! Üretme duygusunu seviyorum. Bir şeylere emek vermek onu yaşatmak,onun yaşamasına neden olmak, ve sonra sana verdiği ödül meyveler, sebzeler , çiçekler, işte ozaman o duygu o mutluluk hiç birşeyde yok bence. İnsan mutlu olunca daha sağlıklı, sağlığı yerinde olunca hayat daha güzel, hayat güzel olunca yaşamak güzel vs....böyle gidiyor, yani ben toprakla oynamayı seviyorum, daha iyi bir nedenim yok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #8 : 05 Ağustos 2010, 13:22:24 » |

Teşekkür Sayısı: 117
|
Neden mi! Üretme duygusunu seviyorum. Bir şeylere emek vermek onu yaşatmak,onun yaşamasına neden olmak, ve sonra sana verdiği ödül meyveler, sebzeler , çiçekler, işte ozaman o duygu o mutluluk hiç birşeyde yok bence. İnsan mutlu olunca daha sağlıklı, sağlığı yerinde olunca hayat daha güzel, hayat güzel olunca yaşamak güzel vs....böyle gidiyor, yani ben toprakla oynamayı seviyorum, daha iyi bir nedenim yok.
Sayın gülo'nun, söylemlerine katımamak mümkün değil, onun bu anlayışına benim ileve edeceklerim belki başka bir bakış açısı olabilir ama, genede belirtmemde fayda mülaza etmekteyim, bütün dinsel metinlerde öteki yaşamdaki mükafatların cennet olması düşüncesi içinde yeşillikler ırmaklar velhasıl bütün bu güzelliklerin var olduğu bu dünyanın kurma özlemleri ile toprağı baş tacı ederek ana diyerek bitkilerimizin (yeşillikliklerin kaynağı) olarak ellerimizle cenneti kurma heveslerimizin (hobilerimizin) sarılarak adeta doğa ile rekabete girerek bir taklit yarışı ile cennetimizi inşa ediyoruz ve bunun içinde özlemlerimizin karşılanması ile sonsuz haz ve mutlulukları yaşamaktayız. Kendi ellerimizle ortaya koyduğumuz bu güzelliklerin değerleri hiç bir maddi varlıkla mukayesi olmaması bizleri yaşamda daha mutlu ve huzurlu yapması ve sağlık için iyi bir terapi sağlaması bakımdan toprak ve bitkilerle sağladığımız uyumu biz insanlar arasında bulamadığımızdan belki de en büyük tercih sebebimiz bu olmaktadır, benim görüş ve yaklaşımlarım bu yöndedir. Arkadaşların toprak ve bitkilerle uğraşmasının birçok nedenleri olabilrsede, Büyük usta ozan aşık veyselin dediği gibi, benim sadık yarim kara topraktır dizeleride her halde bu gerçeği anlatırken insanın gerçek sevgilisinin toprağı sevmekle başladığını ortaya koymaktadır.
|
|
|
|
|
|
Toprağın gerçek dostlarından.
|
|
|
« Yanıtla #9 : 05 Ağustos 2010, 15:09:56 » |
|
|
|
« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2010, 17:07:52 » |
|
|
|
« Yanıtla #11 : 06 Ağustos 2010, 09:00:56 » |
|
|
|
« Yanıtla #12 : 06 Ağustos 2010, 10:46:53 » |
|
|
|
« Yanıtla #13 : 06 Ağustos 2010, 14:06:25 » |

Üye Grubu: Doğasever
Teşekkür Sayısı: 8
|
görüşlerinize katılıyorum arkadaşlar, işden eve gelince üzerimi değiştirip mutfağı şöyle bir yoklayıp ( bazen yemek, bazen yemek hazırlığı), balkonumdaki çiçeklerimi sulayıp, seyredip, inceleyip,onlarla konuşup, balkonumu yıkayıp,kendimi dinlendiriyor, sonra da yemek yapmaya ve ev işlerime, çocuklarıma dönüyorum, benim için de terapi oluyor birnevi.bazen hıızmı alamayıp bahçeye de dalıyorum, güzel çiçeği görüp( yani bütün çiçekler), güzele sahip olmak arzusu herhalde onu daha yakından görmek ve emek etmek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
« Yanıtla #14 : 14 Eylül 2010, 22:26:10 » |
|
|